Slottsmarknad Vintage/Retro, 27-28 majSlottsmarknad Vintage/Retro, 27-28 maj, i samarbete med Fröken Pralin & Good Old Vintage.
Denna gång hålls marknaden vid slottet på Borggårdsbutiken, Borggården och i slottets södra flygel.

Fröken Pralin & Good Old Vintage arrangerar sin femte vintage- och retromarknad på Wenngarn men sin tredje Slottsmarknad Vintage/Retro. Morsdagshelgen den 27-28 maj 2017 vi portarna till Sveriges största Vintage- och retromarknad. Missa inte det.

På marknaden kommer ni träffa ett 30-tal säljare/utställare som säljer allt mellan himmel och jord, dock endast saker från förr (80-tal och bakåt i tiden). Vissa säljare återbrukar gamla saker genom att göra om dem och sedan sälja dem i ny form/design. 

Träffa och lyssna på författaren Eli Åhman Owertz som skrivit flera fantastiska och underhållande böcker. Kl. 13.00 berättar hon om sitt författarskap på andra våningen i slottet. Hon finns sedan där för att sälja och signera sina böcker.

Titta på utsällningen av gamla tyger och få information om dem. Varför inte köpa lite tyg att göra något eget av det? Maria hittar ni på våning två i slottet.

Vem vill inte ha en tatuering? Talangfulla studion PMS (Pimp My Skin) hittar ni på våning två i slottet (glöm inte boka tid).

Ute på slottsgården finner ni charmiga Sockerstollen som säljer sockervadd gjort på ett recept liknade det som såldes på Kiviks marknad 1912. Han säljer även popcorn poppade i en maskin från 60-talet.

Varmt välkomna till en nostalgisk helg/marknad. Se till att ta med hela familjen men kanske särskilt era älskade mödrar för att ge henne en upplevelse utöver det vanliga på morsdag (den 28 maj).

Slottsmarknaden kommer hålla till på slottets första våning, i vingen samt på slottsgården och i borggårdsbutiken. På dessa platser kommer ett större antal säljare att ställa upp sina försäljningsbord/bås. I närheten av slottet kommer även folkvagnsklubbarna ”Bugbite”, Stockholm v-dubs och Norrtälje Folkvagnsklubb mfl. ställa ut sina bilar. Som tidigare år kommer vi ha en finbilsparkering, där är det först till kvarn som gäller.

Det finns fortfarande säljplatser kvar om intresse finns. Kontakta oss via frokenpralin@gmail.com för mer information.

Beskrivningen av eventet kommer att uppdateras konternuerligt så håll ett öga på sidan för ny information.

Sprid och dela eventet så mycket ni kan samt se till att bjuda in era vänner och bekanta.

Med vänliga hälsningar
Terésie (Fröken Pralin) och Linda (Good Old Vintage).

Mer information och kontakt hittar ni på Fröken Pralin & Good Old Vintage
Hitta hit

Wenngarns läge

Bil
Adress: Wenngarns slott 193 91 Sigtuna
Se vägbeskrivning här
GPS koordinater: 59.648772, 17.719628

Kommunalt
Det går bra att åka kommunalt från Uppsala, Knivsta, Arlanda och Stockholm.
Både buss UL 183 och SL 579 stannar vid hållplatsen Venngarnsvägen

Cykel eller till fots
Från Märsta finns det cykelvägar till Sigtuna Stad och därifrån en naturskön cykelväg genom Viby by och Sigtuna golfbana.