Wenngarns förskolaRunt Wenngarns förskola finns en unik miljö med ett slott och slottspark. Här finns en idrottshall, trädgårdsland, musteri och en vacker natur som ger oss oändliga möjligheter till upplevelser, lärande och utveckling varje dag.

Till grund för våra pedagogiska tankar finns förskolans styrdokument och Wenngarns ledord. Våra ledord är delaktighet, passion, öppenhet och helhet. Här ska hela barnet utvecklas i harmoni och trygghet, familjerna ska känna att vi tillsammans ger barnen en bra start i livet.

VÅR FÖRSKOLA
Wenngarns förskola är en förskola som drivs i privat regi.  Det är två avdelningar på förskolan med åldrarna 1-3 år och 3-5 år. Vi samverkar mellan avdelningarna och gör saker tillsammans. 

VÅRT ARBETSSÄTT
Vi utgår från förskolors styrdokument och väljer arbetsmetoder där det centrala är att hålla barnet i centrum. Barnen ska få en dag av meningsfulla aktiviteter, utmanas, utvecklas efter sin förmåga och person. Vi ska ta tillvara på den nyfikenhet, lek och lust som barnen har med sig i sig själva.

Pedagogerna ska skapa förutsättningar för att barnen ska få ta del av den miljö som Wenngarn har. Vi vill erbjuda barnen en pedagogisk rolig miljö inomhus likväl som utomhus. Vi kan nyttja Wenngarns alla lokaler och här kan vi till exempel läsa en saga i slottets egna kapell.

MÅ BRA
Vi lägger stor vikt vid att barnen ska må bra, maten vi serverar tillagas på restaurang Anstalten och brödet hämtar barn och pedagoger tillsammans direkt från bageriet i kulturstallet. Barnen kommer även att få möjligheter att äta direkt i restaurangen. 

Vi arbetar för att uppleva med alla sinnen och att barnen får en helhet i vart maten kommer ifrån, var det tar vägen sedan och vad kan vi göra för att få en hållbar framtid?

Wenngarns förskola är en liten förskola- med ca 40 barn- och vi håller just nu på att utvecklas och vi försöker ta tillvara på alla idéer och event som händer på hela Wenngarn och involvera vårdnadshavarna och barnen - så det får vara med och skapa en fantastisk förskola. Välkommen att besöka oss.

KONTAKT
Kontakta Wenngarn förskola på info@wenngarnforskola.se eller ring 073-642 75 56

20150402_121940

20150402_145418

20150402_141850

 

20150402_143235
Hitta hit

Wenngarns läge

Bil
Adress: Wenngarns slott 193 91 Sigtuna
Se vägbeskrivning här
GPS koordinater: 59.648772, 17.719628

Kommunalt
Det går bra att åka kommunalt från Uppsala, Knivsta, Arlanda och Stockholm.
Både buss UL 183 och SL 579 stannar vid hållplatsen Venngarnsvägen

Cykel eller till fots
Från Märsta finns det cykelvägar till Sigtuna Stad och därifrån en naturskön cykelväg genom Viby by och Sigtuna golfbana.