Ny entreprenör på Wenngarns BageriKrister och Maria som redan idag arbetar i Bageriet kommer att från den 28/4 ta över driften och utvecklingen av Bageriet.
I dagarna två är det stängt för renovering och bageriet öppnar i ny regi den 30/4 kl 08.00 på morgonen.

Jag träffade Maria och Krister över en kopp kaffe i Bageriet för att få reda på mer om dem och om deras tankar kring Bageriet.

Krister är bagare sen 1974 och har drivit upp  många egna verksamheter, bland annat Abbéns Hembageri, Café och Restaurang Bondtorget, startat upp Grädda i Åre och närmast kommer han från Rindö och Mallorca där Krister tillsammans med Maria drev och startade upp Restaurangverksamheter.
Maria har alltid jobbat inom service i olika former. Älskar att vara bland folk och mår som bäst när gästerna mår bra. Genom kärleken till servicen och även till en viss bagare hamnade Maria här på Wenngarn.

Krister kom först i kontakt med Wenngarn genom restaurangkontakter och i maj 2016 hamnade Krister som extra resurs i Bageriet och har aldrig kommit därifrån.

Vad är det som gör att ni valt att ta steget att ta över verksamheten?
Känslan för Wenngarn och våra gäster. Miljön och lugnet är fantastiskt och våra boende i närområdet och övriga gäster förgyller våra dagar- säger Maria och Krister nästan i munnen på varandra.

Vad har ni för planer för Bageriet?
Utveckla konceptet – Svenska Baktraditioner – vidare. Man kommer märka att vi ”twistar till” utbudet under den närmaste tiden.

Varmt välkomna önskar vi alla på Wenngarn
Genom
Anna Lakmaker
Hitta hit

Wenngarns läge

Bil
Adress: Wenngarns slott 193 91 Sigtuna
Se vägbeskrivning här
GPS koordinater: 59.648772, 17.719628

Kommunalt
Det går bra att åka kommunalt från Uppsala, Knivsta, Arlanda och Stockholm.
Både buss UL 183 och SL 579 stannar vid hållplatsen Venngarnsvägen

Cykel eller till fots
Från Märsta finns det cykelvägar till Sigtuna Stad och därifrån en naturskön cykelväg genom Viby by och Sigtuna golfbana.