Ny entreprenör i slottscafétEtt bekant ansikte möter mig när vi sätter oss ner i slottsvalvet. Isabel Sandlund Gazal är tillbaka på Wenngarn, inte som anställd denna gång utan som entreprenör.

Att dricka en kaffe med energiknippet Isabel är en upplevelse på många sätt, men vem är hon då- kvinnan som nu skall driva Wenngarns slottscafé vidare?

Isabels skratt ekar i slottsvalvet när hon får frågan.
– Jag skulle nog beskriva mig själv som en väldigt positiv person och jag hittar lätt lösningar på vad som kan verka omöjligt, börjar Isabel

– Jag är genuint intresserad av att lära känna olika personligheter och ser ofta olikheter  som en tillgång. Trivs med att inspirera och motivera mina medarbetare att göra ”ett bra jobb”. Jag uppskattar humor, ärlighet, respekt och empati.

Många kommer att känna igen dig eftersom du tidigare arbetat här på slottet- då som anställd, hur kommer det sig att du hamnade här igen- hur ser din väg hit ut?

Jag har arbetat många år på Arlanda, SSP som arbetsledare i både cafè och restaurang. Även arbetsledare hos Eurest berättar Isabel.
Längtade efter ett tag efter ett mer kreativt yrke och utbildade mig till florist. Efter fem år på Sigtuna Blommor längtade jag tillbaka till restaurangbranschen, blev erbjuden jobb på Wenngarn, där jag utvecklade cafè- och konferensverksamheten på slottet. Efter att ha testat på ett annat jobb så är jag nu tillbaka.

Vad var det som gjorde att du ville satsa på en egen verksamhet på Wenngarn?

Jag ser många möjligheter här på Wenngarn och speciellt nu när alla enheter får engagerade och drivna entreprenörer!
Wenngarn är en underbar plats, fylld av historia och omgiven av vacker natur.

Kommer slottcaféet att utvecklas något inom den närmaste tiden?

En stor utveckling kommer att ske på hela området som kommer att påverka positivt! Min ambition är att slottet skall vara en naturlig och härlig samlingspunkt för alla boende på Wenngarn samt ett välkomnande utflyktsmål för alla fikasugna! Ett öppet slott med guidade visningar på helgerna är värt mycket!

Generösa öppettider under sommaren med massor av roliga och häftiga event kring och i slottet såsom kakbuffè, motorträffar och mycket mera!

Jag måste ju avsluta med frågan som vi alla funderar på, hur ska du och Wenngarns alla spöken komma överens på slottet?

Jag och alla spöken är redan kompisar och jag har lovat att respektera slottet och bara spela Elvis på hög volym under motorträffar, säger Isabel och skrattar.
Jag har hittills bara upplevt en varm känsla på slottet, ja förutom några tillfällen då jag känt mig iakttagen av någon i svart capé. Detta vid stängningsdags, då jag ofta varit ensam kvar och alltid vid nedgången till vinkällaren …

Spännande, kanske har Isabel ännu fler spökhistorier att berätta för alla besökare om några månader.

Varmt välkommen till Wenngarn

Alla vi på Wenngarn genom

Anna Lakmaker
Hitta hit

Wenngarns läge

Bil
Adress: Wenngarns slott 193 91 Sigtuna
Se vägbeskrivning här
GPS koordinater: 59.648772, 17.719628

Kommunalt
Det går bra att åka kommunalt från Uppsala, Knivsta, Arlanda och Stockholm.
Både buss UL 183 och SL 579 stannar vid hållplatsen Venngarnsvägen

Cykel eller till fots
Från Märsta finns det cykelvägar till Sigtuna Stad och därifrån en naturskön cykelväg genom Viby by och Sigtuna golfbana.