Wenngarn åter nominerade i Swedish Arts Business Award 2017Förra året blev Wenngarn nominerade i föreningen Kultur & Näringslivs tävling ”Swedish Arts Business Award” för affärsmässigt grundande kultursamarbeten. I år har Wenngarn äran att åter vara nominerade och precis som förra året är vi i otroligt gott sällskap.

Från Kultur & Näringslivs hemsida:
”Tävlingen Swedish Arts & Business Awards nominerar i år inte bara tre utan fyra samarbeten som alla uppfyller kraven på ömsesidig affärsmässighet. I tre av fyra nomineringar urskiljs målgruppen barn och unga som en tydlig gemensam nämnare.
– Barn och unga är definitivt den målgrupp som de allra flesta kultur- och näringslivssamarbeten riktar sig mot idag, vilket också avspeglar sig i årets nomineringar, säger Anders Boman, VD på föreningen Kultur & Näringsliv som sedan 1993 ligger bakom tävlingen.

Juryns motivering:
”Genom projektet Wenngarn har Sisyfos AB både räddat och återskapat en unik kulturmiljö med Wenngarns slott i centrum, som tidigare varit i djupt förfall. Detta har gjorts på ett nytt och unikt sätt som skapat förutsättningar för att projektet och området skall kunna fortleva och vara självförsörjande och gjorts levande genom att över 500 personer nu kan bo och leva på Wenngarns område.”

Priscermonin sker den 20 april.

Vill du veta mer om de nominerade i Swedish Arts Business Award kan du läsa mer HÄR
Hitta hit

Wenngarns läge

Bil
Adress: Wenngarns slott 193 91 Sigtuna
Se vägbeskrivning här
GPS koordinater: 59.648772, 17.719628

Kommunalt
Det går bra att åka kommunalt från Uppsala, Knivsta, Arlanda och Stockholm.
Både buss UL 183 och SL 579 stannar vid hållplatsen Venngarnsvägen

Cykel eller till fots
Från Märsta finns det cykelvägar till Sigtuna Stad och därifrån en naturskön cykelväg genom Viby by och Sigtuna golfbana.