Spöken på WenngarnVykort slottet

 

Spöken på Wenngarns Slott

Spöken, finns dom verkligen?
Ja, definitivt här hos oss på Wenngarn både på slottet och på anstalten!
Flera olika medium har varit på plats på Wenngarn och många av våra besökare och vår personal vittnar om upplevelser i framförallt slottet.

Men lugn, bara lugn! Våra spöken är snälla, utom just den där lite arga prästen i kapellet som bittert tittar ner på besökarna från orgelläktaren.

Leta spöken på slottet
I slottets café finns möjlighet att låna karta för att gå på spökvandring runtom i slottet.

Den dränkta fogden:
Det finns en märkligt passage med anknytning hit till de gamla dryckeskällarna.  Sägnen säger att en av fogdarna på Wenngarn påpassligt drunknade i en tunna med mjöd i källaren, om någon hjälpte honom ned i karet förtäljer inte historien. Den ogillade fogden skall dock gå igen som han var i sin sista stund i livet. De tidigare arrendatorerna på Wenngarn brukade skrämma barn med att akta sig att gå ned i den mörka källaren, med den sprattlande dödskampens gurgel som kuslig åminnelse om en ond tid. 

Svarta Anna:
Tidigare piga på Wenngarn som ofta ses svepa förbi i stensalen på översta våningen i slottet.
Är det hon som ställer till det för servisen och lägger besticken i oordning när dom dukat för fest, eller är det den bestämda damen med knut som ett medium mött i Disasalen, hon som är arg över att vi flyttat hennes linneskåp från slottet som inte bara river ner vårt linne utan kanske även flyttar runt besticken?

 

 

andar-och-andra-sidan-sept-2016

Andar och andra sidans fotografi från
undersökningen på slottet september 2016

 

Hej,
Jag, min sambo och våran dotter (1,5 år) åt lunch i slottet den 19 april. Vi satt i rummet som är rakt framför kassan i caféet. Vi var ensamma där inne. Vår dotter vägrade sätta sig i soffan bredvid sin pappa utan ville sätta sig längst väggen, på golvet. Vi tänkte inte så mycket mer på det utan lät henne sitta där. Sen helt plötsligt när vi håller på att äta lunchen pekar hon på soffan och säger "mamma". I vanliga fall är alla kvinnor "mamma" för henne, men hon har aldrig sagt det utan att titta på en bild eller annan människa. Hennes pappa frågar då "var är mamma?", och hon pekar på mig. Sen frågar han "var är den andra mamman?" och då pekar hon på soffan. Hon vill inte heller gå fram till soffan. Min sambo tar upp telefonen och börjar ta bilder, i hopp om att fånga vad det nu är hon ser på bild. 🙂 Dagen efter visar vi bilderna för vår dotter och hon utbrister ett glatt "MAMMA". Så nu undrar vi ju vad det är hon har sett. Finns det ett kvinnligt spöke i det rummet?

Vänliga hälsningar
XXX

TV INSPELNING- En natt på slottet

Vi är stolta över att TV4 och sjuan valt att förlägga inspelningen av
"En natt på slottet" här på Wenngarn.
Både Tv-teamet och deltagarna hade spännande upplevelser på slottet under
inspelningsnätterna.

skarmavbild-2016-11-10-kl-14-12-25 
Mediet Anne-Kristine Augestad framför slottet

Är du nyfiken på resultatet och på att lära dig mer om våra andar på slottet.
Klicka HÄR för att se alla avsnitten!
Hitta hit

Wenngarns läge

Bil
Adress: Wenngarns slott 193 91 Sigtuna
Se vägbeskrivning här
GPS koordinater: 59.648772, 17.719628

Kommunalt
Det går bra att åka kommunalt från Uppsala, Knivsta, Arlanda och Stockholm.
Både buss UL 183 och SL 579 stannar vid hållplatsen Venngarnsvägen

Cykel eller till fots
Från Märsta finns det cykelvägar till Sigtuna Stad och därifrån en naturskön cykelväg genom Viby by och Sigtuna golfbana.